Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tapsa92

Sivuja: [1]
1
Sähköautot / Projekti HongNor X2 CRT-E Pro truggy.
« : 31.07.09 - klo: 21.19 »
Tuli aloitettua uusi projekti, eli tarkoitus oli muuttaa HongNor X2 CRT pro - Truggy sähkökäyttöiseksi, suunnitelmiin kuului sähkökytkimen käyttö parempia ajo-ominaisuuksien takia sekä mekaaniset jarrut lämpörasituksen vähentämiseksi jarruttaessa, eli moottorijarrutuksen puuttuminen vähentää lämpenemistä, virtapiikkejä ja parantaa jarrutustuntumaa reippaasti. Autoon on myös torsen tasauspyörästä keskidiffiä korvaamaan.

Rc-monster foorumeilla ei ole ollut paljon juttua teknoRC:n konversiokiteistä, joten päätin tehdä sellaisen.


En ole myöskään törmännyt sähkötruggyyn mekaanisilla jarruilla sekä torsenilla varustettuna, joten tulipahan sitäkin kokeiltua.
Tarkoitus on saada autosta siis polttistruggyn tai ylipäätänsä polttiksen tuntuinen sähkötruggy.
Itse auto tuli ostettua reilu kuukausi sitten.

Pari kolme viikkoa sitten saapui Tekinin RX8 1/8 sensorillinen harjaton combo - T8 4080 2250Kv moottorin kanssa ( moottori painaa noin 400 grammaa ) .
Akuiksi valitsin Flightmaxin 14,8v 5000mAh LiPot, niitä on tilattu 3 kappaletta. Alkuviikosta tulevat Suomeen. Ensin tilasin 6S eli 22,2v lipot mutta älysin jälkeenpäin että eihän voimansiirto taida kestääkkään yli 40.000 kierrosta minuutissa kytkimestä ja jarruista puhumattakaan :grin: . Eli päädyin hieman pienempiin akkuihin, kierroksia tuo moottori ottaa noin 33.000 4S akuilla.
TeknoRC:ltä tilasin 2 viikoa sitten konversiokitin joka sisälsi muunnossarjan mekaaniselle jarrulle ja sähkökytkimelle, eli käyttöön tulee polttiksen 3-lapainen kytkin.http://www.impaktrc.com/images/TKR40000A.jpg


Renkaita löytyy kahta sorttia, LRP The X renkaat ( uudenveroiset ) ja GQ Hammer renkaat ( uudenveroiset ) . Kytkinkello sekä kori ja maalaustarvikkeet vielä puuttuu, 15T kytkinkelloa ajattelin laittaa autoon. Pääratas on 46T , keskidiffinä siis torsen tasauspyörästö.

( vanha kuva mutta täysin samanlainen ) .


Torsen diffin idea on vähentää keulimista ja "palloontumis" reaktiota, eli en kaipaa pallolla olevia renkaita ollenkaan tai muutenkaan ajo-ominaisuuksia häiritseviä pikkuseikkoja.


Lisäilen kuvia pikkuhiljaa  :wink: .

Videota ehkä saatavilla, kunhan nyt saa auton ajokuntoon.


Pahoittelen joidenkin kuvien kuvanlaatua, pari kappaletta kännykällä otettuja, loput pokkarilla.- Tapio.

2
Vapaa keskustelu / Polkupyörä keskustelua
« : 07.06.08 - klo: 15.41 »
Jees, teen tällaisen aiheen kun maastopyörille jo oma keskustelunsa ja muita samankaltaisia kovin tuoreita keskusteluja ei ollut enkä alkanut kaivamaan vanhoja aiheita ylös. Eli tänne voi laittaa keskustelua erilaisista polkupyöristä, esim. hybrideistä, bmx-pyöristä, kilpa-pyöristä, tahi sitten ihan tavallisista pyöristä sun muista.

Eilen kun olin virossa, näin mielenkiintoisen pyörän. Pyörähän oli Panther 3-gang ranta/custom pyörä. Ahh, siinä oli karamellin värinen kuviointi germaanisilla teksteillä ja koristeilla, siinä oli 3 vaihdetta kuten näissä on tapana olla, siinä oli myöskin iso etuhaarukka ja käsikahvat olivat nahkaa kuten penkkikin. Rattaat sun muut oli kromattu, ja penkki oli kaiken lisäksi jousitettu ja karamellin värinen sekin (nahkaa)  :shocked:

Kun kävin kysäsemässä pyörän hintaa englanniksi myyjältä, niin vastaukseksi sain  370e euroihin muunnettuna, ei siis erityisen kallis custom pyöräksi..

Jos ei suomesta saa niin tilaan sitten vaikka saksasta kunhan saan tuollaisen käsiini :tongue:

Löysinpä vielä hikisesti googlettaen pitkähgkön linkin kyseiseen pyörään: http://cgi.ebay.de/Panther-Treasure-Herren-Beach-Cruiser-26-NEU_W0QQitemZ120231969880QQihZ002QQcategoryZ74468QQtcZphotoQQcmdZViewItem .

Nyt kun kesätyötkin alkavat pian, niin hankin rahoilla tuon customin ! Ainoa kysymys on vain se, että mistä saan tuollaisen ostettua ? Kyllä noita varmaan jostakin saa suomestakin hyvällä tuurilla.

3
Vapaa keskustelu / Pc probleemi
« : 29.03.08 - klo: 16.05 »
Heissan. Tässä tuli vastaan toisella koneella sellainen ongelma, että kun sen käynnistää, niin tulee HP:n logo näkyviin näytölle niin kuin kuuluukin, mutta se ei lataa eteenpäin HP:n logosta, vaan junttaa siihen. Mikä avuksi ? Kone on ennen toiminut täysin normaalisti, koneessa on windows. Ei ole koskaan tullut tuollaista ongelmaa vastaan, joten olen neuvoton. En myöskään pysty tavoittamaan kone asiantuntijoita, joten päätin kysyö teiltä.

Kiitos vastauksista ! En viitsinut alkaa kaivelemaan vanhoja aiheita ylös ettei tulisi valitusta, joten tein uuden aiheen.

4
Sähköautot / Project: High-Power HongNor X1-CRT Truggy
« : 27.09.07 - klo: 17.54 »
HongNor projektin aloitus.

5
Vapaa keskustelu / Tietokone problem...
« : 01.09.07 - klo: 17.45 »
Tietokoneessa on havaittu Win32.TrojanPWS.LdPinch monitoring tool , mitä pitäs tehä ?? Tarvitsen nopeasti apua, käynnistä valikko katosi ja en tiedä mitä teen...

6
Sähköautot / Minkä auton ostaisin ?
« : 11.07.07 - klo: 21.52 »
Nyt kun tuli myytyä revo, niin pitäis saada sähkö auto jolla vois ajaa talvella sisätiloissa ( mattorata ) ja kesällä esim. hiekalla/lyhyellä nurmella/mahdollisesti jopa soralla. Touring ei tuohon kelpaa, mikä kelpaisi... Nelivetokrossin jos hommaisin, niin pitäs ilmeisesti laittaa foamit alle. Kaksvetosta en hommaa, sen voin luvata jo etukäteen. Budjetin pitäisi pysyä kurissa, auto pitäs saada sähköineen 800 eurolla. LiPo Laturi ja poweri löytyy, kuten myös balansseri.

7
Sähköautot / Nopari sekoilee
« : 12.08.06 - klo: 15.24 »
Mulla ois tällanen LRP:n Sphere ja Vector harjaton setti, ne on toimineet hyvin aina kun oon ajanu, nyt tuli sellanen moka että kytkin vahingossa noparin väärään kanavaan vastarissa, ja nyt kun vaihdoin oikeaan kanavaan (kanava 2) niin ohjaus toimii, mutta moottori ei liikahdakkaan, ledi kyllä palaa, ja kun painan ohjaimesta kaasua, niin toinen ledi alkaa palamaan. Mikä mättää :|  :?:

8
Vapaa keskustelu / Nestekaasumoottori ja nestekaasutrukki
« : 05.05.06 - klo: 21.27 »
Tuli jännä kysymys mieleen, että miten nestekaasumoottori toimii, siis minkälainen sen toimintaperiaate on? Se olis edullinen moottori ratkaisu oikeisiin 1:1 autoihin, jos vaan sais tietää miten se toimii. Kertokaa!

9
Yleinen keskustelu / Kaksoislaturi
« : 19.09.05 - klo: 17.01 »
Mä oon ostanu jonkin aikaa sitten Protech merkkisen RX+TX kaksoislaturin ja käytin sitä ekaa kertaa mun Graupner XS6 radioon ja tänään kun otin laturin pois radioista ja laitoin radion päälle, niin akku ei ollut latautunut yhtään :shock:  :!: . Mikä on vikana :?: . Pidin radiot sammutettuina koko latauksen ajan :? .

Sivuja: [1]