Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tapsa92

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 106
1
Sähköautot / Vs: Polttis -> Sähkö konversiot
« : 29.10.17 - klo: 20.08 »
Kössi88 , tuo kyseessä oleva auto on sen verran tuntematon "no name" auto eli ei ole varmastikaan erityisen tunnettu merkki. Tästä johtuen vahva veikkaus on se että kyseiseen autoon ei ole olemassa valmiina suoraa konversio sarjaa millä saisit tuon muutettua sähkökäyttöiseksi.

Toisekseen, ei ole oikeastaan mitään järkeä alkaa tekemään kallista muunnosta polttiksesta sähkökäyttöiseksi jos kyseessä on noinkin tuntematon ja halpa auto. Painavimpia syitä tähän ovat: vaikeaa tai lähes mahdotonta löytää varaosia, varsinkaan euroopasta tai Suomesta varsinkaan.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan huomattavasti tunnetumpiin ja hyviksi sekä luotettavaksi todettuihin valmistajiin, esim:

HPI
Traxxas
Hobao
HongNor

Jne.

- Yt. Tapsa.

2
Tesla Model X tai Model S.

3
Ei ole mitään harrastus tiloja. Toteutan kaikki projektit hallitussa kaaoksessa huoneessani ja asunnon pannu-huoneen sivupöydällä, minkä laatikoista löytyy kaikki tarpeellinen harrastukseen liittyvä kilke ja kalke.

4
Bensa-autot / Vs: N-R-P Ultron
« : 09.03.16 - klo: 22.49 »
Nättii ! Täytynee laittaa mietintä myssyyn jos sattuisi löytymään pelimerkkejä tarpeeksi myöhemmin tänä vuonna  :cool: Tosin mä en jaksa polttomoottoreilla leikkiä, joten pitää keksiä jotain muuta ehkä  :wink: Polttomoottorit on jotenki last season juttui mulle.

6
Juuri oikeanlainen !  :cheesy: :wink: Mä käytän joissakin mun duuneissa valokaari haalareita mitkä saan firman X puolesta. Työskentelen välillä laboratorio olosuhteissa.

7
Hmmm tosin onko sellaista laturia mahdollisesti ehkä joka osaisi ladata 1-8 kennon LiPo paketteja ? En ole varma tarvitsenko niin järeää laturia mutta eihän sitä koskaan tiedä  :cheesy:

8
Kiitos vinkeistä ! Pitää tutkia paremmalla ajalla asiaa  :afro:

9
Olisiko suosituksia moderniin nykypäiväiseen LiPo laturiin  (toki saa ladata kaikkia muitakin akkutyyppejä mielellään) ?  :afro: Mulla on joku halpa kiinalainen pingpong laturi mitä en uskalla oikein käyttää.

Ei ole sinänsä väliä toimiiko 230VAC vai 12VDC koska en lataile akkuja kenttä olosuhteissa vaan kotonani pääsääntöisesti.

Hintaluokka voisi olla jotai 100 - 200€ välillä.

Sisäiset rautapohjaiset balanceri ominaisuudet ja kunnon LCD- näyttö ovat boonusta.

Liittimillä ei niinkään merkitystä (teen tarvittaessa omat latausjohdot ja liitännät itse).

Mulla on tapana ladata mun LiPo akkuja ikkuna auki siten että akku on ison keraamisen kukkaruukun sisäpuolella. Lopuksi laitan vielä tiiliskiven ruukun päälle varmuuden vuoksi (LiPo akkujen kanssa ei pelleillä).

10
Yleinen keskustelu / Vs: Minkä auton ostan -osio
« : 06.03.16 - klo: 16.36 »
Seuraavan projektin avaus / katsaus menneisyyteen: http://rc10.fi/index.php?topic=23738.msg792489#msg792489

11
Tänä vuonna mulla on aikomuksena laittaa uusi projekti "tulille". Tarkoituksena ei siis ole huvikseen nostaa tätä topikkia menneisyydestä  :afro:

Todennäköisesti saatan tehdä uuden topikin uutta projektia varten ihan vaan "selkeyden" takia, mutta uusi ajokki tulee ennemmin tai myöhemmin taloon.

Sitä en ole vielä päättänyt että minkä auton otan aihioksi. Sen verran jytkyt sähköt on kuitenkin suunnittelupöydällä, että taidan siirtyä 1:6 tai 1:5 luokkaan (budjetista riippuen mikä on täysin auki atm).

Jos aikaa ja kiinnostusta riittää, saatan avata oman topikin englanniksi myös RC-MONSTER foorumeilla.To be continued  :cool:

12
Sen olen huomannut. Siksi olen vähentänyt alkoholin kulutusta huomattavasti ja keksin kokoaika uusia ideoita tulevia projekteja varten.

Kaipaan kovasti tätä projektia:

http://rc10.fi/index.php?topic=23738.30

Ehkä mulla on joskus varaa vielä herättää projekti henkiin.

- Tapsa.

13
Polttisautot / Vs: Apua!?
« : 04.03.16 - klo: 02.44 »
Jos talvella haluaa oikeasti ajella ja paljon eikä ole huolissaan laitteiden takuista niin suosittelen avaamaan servot, vastaanottimet ja muut mahdolliset elektroniset laitteet varovaisuudella (älä tee mitään jos on sormi keskellä kämmentä) ja käsittele piirilevyt esim. plastidipillä tms kemikaalilla mikä tekee vettä hylkivän ja vedeltä suojaavan pinnan elektronisille komponenteille esim, feteille, diodeille, kondensaattoreille, keloille, mikropiireille,  etc.

Kun vesipisaroita muodostuu piirilevyille ja sähköt on päällä niin elektroniset komponentit sanovat sopimuksen irti todella herkästi koska ovat lähtökohtaisesti erittäin häiriöalttiita.

HUOM !!! En voi suositella em. toimenpiteitä muille kuin pitkäpinnaisille ja rautaisilla hermoilla varustetuille harrastajille. Sinettien ja kuorien avaaminen evää kaikki takuut käytännössä lähes aina ja huonosti toteutetut operaatiot voivat aiheuttaa suht isojakin vahinkoja ja taloudellisia menetyksiä.

Niin ja jos on tosiaan servoista kyse niin sitten em. toimenpiteet eivät enää riitä vaan pitää vaihdella O-renkaita yms mukavaa.

14
Olin joskus nuorempana lyhytpinnainen i*iootti ja monet mun tänne foorumeille kirjoitetuista vanhoista viesteistä saattaa olla enemmän tai vähemmän täyttä sontaa mutta en voi tehdä asialle mitään enkä oikeastaan edes kadu mitään mitä olen tehnyt tai jättänyt tekemättä.

Kiitos ja anteeksi.

- Tapsa.

15
Yleinen keskustelu / Vs: Minkä auton ostan -osio
« : 03.03.16 - klo: 23.11 »
Seuraava mööpeli minkä rakentaisin maksaisi 4000-6000€ nopeasti arvioituna joten saattaa mennä "hetki" että seuraava pienoismalli eksyy taloon  :roll: Sitä odotellessa että fyrkat on kasassa  :afro: Kovin moni olemassa oleva valmis rc-auto ei oo enää jaksanu "säväyttää" moneen vuoteen. Se oli yksi syy miksi luovuin aikoinaan harrastuksesta (toki oikea syy oli se että rahat ei enää riittäneet koska mulle ei riitä kai mikään heheh).

16
Ei enää mitään.

17
Sähköautot / Vs: LiPo akut autokäytössä.
« : 08.08.15 - klo: 18.10 »
Mulla olis 5a ja 5,2a akut, uskaltaisko ne kytkeä?

EI. Akut tuskin purkautuvat samaa tahtia mikä aiheuttaa heikomman akun ylikuormittumisen. Samanlaiset akut voi kytkeä sarjaan, mielummin vielä samasta erästä olevat.
Tämä. Hanki suosiolla samanlaiset akkupaketit / kennot niin säästyt murheilta ja voit ajaa normaalisti.

18
Vapaa keskustelu / Vs: Spagetti/Lasange levy auto projekti
« : 29.07.15 - klo: 16.28 »
Elmukelmua auton ympäri ni ei mee hyvät spagetti ja makaroni matskut pilalle :)

19
Sähköautot / Vs: LiPo akut autokäytössä.
« : 29.07.15 - klo: 16.25 »
Kyllä mAh määrällä on merkitystä. Pystyt kyllä ajamaan ihan normaalisti aluksi, mutta jos sulla on esim 2000mAh akku ja siihen on kytketty sarjaan 3000mAh akku niin käy niin että onnistut imemään tyhjäksi sen 2000mAh akun kennot ja 3000mAh akun kennot ei ole moksiskaan. Tuolla tavalla onnistut lyhentämään pienemmän kapasiteetin omaavan akun kennojen ikää huomattavasti, saattavat jopa tuhoutua kokonaan. En suosittele. Hanki mieluiten kaksi samanlaista akkupakettia ja kytke ne sarjaan, ei tule ikäviä yllätyksiä.

20
Sähköautot / Vs: Lipo akun tinaaminen
« : 29.07.15 - klo: 16.20 »
Hiomapaperilla tms tinattavan pinnan karhentaminen voi auttaa asiaa hieman, tina tarttuisi luultavasti paremmin.

21
Muuten varmaan ihan ok, mutta heti ensimmäisenä mainittakoon että todella surkea prosessori sekä näytönohjain nykypäivän mittapuulla.. Keskusmuistiakin vain 2Gb mikä on melko vaatimaton määrä nykypäivänä, varsinkin uudesta tietokoneesta puhuttaessa. Ehkä se riittää chrome käyttikselle.. Ja ainoastaan 16Gb SSD ? Todella pieni määrä tallennustilaa, vaikka itse käyttöjärjestelmä ei kuluttaisikaan paljoa muistia.. Noh, kyllä tuolla nyt surffailut hoitaa ja sähköpostit lukee, muuta oikeastaan turha toivoa tuolta kapistukselta. Ei riitä potku eikä tallennustila juuri mihinkään vähänkään surffailua rankempaan käyttöön.

22
Sähköautot / Vs: LiPo akut autokäytössä.
« : 21.04.14 - klo: 01.53 »
Käytä kunnollista tinaa missä on juoksutetta, sekä kunnon kolvia millä teet juotokset. Muista myös käyttää kolvin kanssa kosteaa sientä mihin pyyhkäiset kolvin kärjen jokaisen juotoksen jälkeen, näin pidennät kolvin kärjen käyttöikää merkittävästi. Nykyään tinassa ei saa EU:n määräyksestä olla lyijyä mikä hankaloittaa tarttumista.
Jos haluaa helpommalla päästä, niin kannattaa nimenomaan käyttää kunnon lyijyllistä tinaa. Sitä saa kaupasta siinä missä ennenkin. Sen käyttöä rajoittava RoHS-direktiivi koskee kulutuselektroniikan valmistusta, ei yksityistä askartelua. Jos haasteista tykkää, niin saa sitä lyijytöntäkin toki käyttää.
Tuo oli itseasiasssa hyvä pointti, muistelin että uudet määräykset koskisi askarteluakin. Onneksi ei sentään.. Itse ostin joskus vuosia sitten isot rullat tinaa missä on lyijyä ja kunnon juoksutteet, riittää vielä useammaksi vuodeksi. Koulussa taas on jotain surkeaa tinaa elektroniikka hommissa, kieltämättä huonompaa tavaraa.

23
Sähköautot / Vs: LiPo akut autokäytössä.
« : 13.04.14 - klo: 17.49 »
Ei toi 160a ole mitenkään ylimitoitettu... Sähköjä kun valitaan katostaan ensin moottori. Sitten katsotaan nopari joka kestää sen moottorin ja sen jälkeen valitaan akut. Jotkut 120a noparit ovat aika rajoilla tehokkaissa nelivetocorreissa eikä lisä amppeerikesto ole ollenkaan huonoksi. Akuisssa vähän sama juttu, joidenkin merkkien 50c akut eivät kestä vaan pullistelee kun taas jotkut merkit kestävät sen. Itse valitsisin kyllä jonkun 65c+ akun aina nelkkucorriin.
Mitä isompi virran kesto, sen parempi. Mielummin ottaa aina muutenkin lievästi turhan järeää elektroniikkaa kun pystyy, ihan varmuuden vuoksi. Kilpailu hommissa tietysti eri asia, sääntöjen mukaan pitää valita komponentit. Mutta ihan normi takapiha ajelussa ja hiekkamonttu revittelyissä valitsen mielummin järeämpää tavaraa, vaikka hinta vähän kirpaisisi. Pari kertaa on tullut alimitoitettua noparin virran kesto, saman tien alkoi ilmestyä lämpö ongelmia vaikka välitykset ja speksit oli yleisesti kunnossa.

Sitten taas jos tilaan akkuja jostakin niin en _koskaan_ hanki niitä Suomesta törkeän hinnoittelun takia, vaan hankin ne Kiinasta, tarkemmin sanottuna täältä: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__86__85__Batteries_Accessories-Li_Poly_All_brands_.html

LiPo paketteja olen tilannut "hobby kingistä" ainakin 4-5kpl, eikä ole ollut moittimista kertaakaan. Kerran erehdyin tilaamaan jenkeistä "maxamps" merkkisiä kalliita LiPo- paketteja 2kpl, kunto alkoi heikentyä muutaman latauskerran jälkeen vaikka oli aina ladattu balacer modella ja tarkkailin jänniteitäkin kennojen välillä. En tiedä oliko maanantai kappaleita vai missä oli vika, mutta ei se tuotteen valmistus paikka kerro aina kaikkea  :smiley:

24
Sähköautot / Vs: WLtoys L202, L959
« : 13.04.14 - klo: 17.36 »
mooi.. ostin itekki ton hiiliharjallisella olevan auton akalle :D en oikee mtn näistä ymmärrä ku ajelen ite vaan nitro peleillä ni miettisin et onko toho mallii mahdollista saada jonku näköstä noparia ja hiiliharjatonta konetta`?

Jos vaikka opettelisit vaikka ensimmäisenä käyttämään googlea ja toisekseen lukemaan näillä sivustoilla olevien erilaisten kauppojen myyntiketjuja niin saattaisit selvitä helpommalla... Tässä nyt alkuun yksi paikka mistä voi löytää sopivaa tarviketta; http://fi.eurorc.com/category/49/moottorisaadin   :huh:

25
Sähköautot / Vs: G-MADE SAWBACK
« : 02.04.14 - klo: 17.15 »
Melko äijämäinen auto :D Hyvältä näyttää !

26
Sähköautot / Vs: LiPo akut autokäytössä.
« : 02.04.14 - klo: 17.09 »
Käytä kunnollista tinaa missä on juoksutetta, sekä kunnon kolvia millä teet juotokset. Muista myös käyttää kolvin kanssa kosteaa sientä mihin pyyhkäiset kolvin kärjen jokaisen juotoksen jälkeen, näin pidennät kolvin kärjen käyttöikää merkittävästi. Nykyään tinassa ei saa EU:n määräyksestä olla lyijyä mikä hankaloittaa tarttumista.

Tässäpä hyvä linkki juotoksien opetteluun:
http://www.mattikaki.fi/~w125312/juotoskoulu/ 

Kyllä se siitä.

27
Heh, huvittaa kun monet tuntuu valittavan siitä ettei BF4 pyörisi hyvillä resoilla vanhalla raudalla.. Kyllä mulla vaan pyörii ihan AMD Thuban 1055T prossulla, 4Gb välimuistilla ja AMD Radeon 5870 näyttiksellä 1920x1200 resolla kaikki kentät ihan hyvin, isoillakin servuilla  :grin: Ei tietenkään voi pitää kuin medium asetuksia ja matalia reunanpehmennyksiä yms. Ihan yllätyin kun ensimmäisiä kertoja pelailin, kuvittelin oikeasti ettei peli todellakaan jaksaisi pyöriä, olin sittenkin väärässä. Hyvä näin  :smiley: Jos sitä ensi vuonna hankkisi uutta rautaa kun vanhallakin pärjää hyvin jopa uusissa peleissä kun vähän laskee asetuksia, heh.

28
Sähköautot / Vs: Polttis -> Sähkö konversiot
« : 14.03.14 - klo: 10.48 »
Muuten asiallisen näköinen, mutta itse en ole kovin vakuuttunut akkutelineistä. Ei mitään suojauksia, ei eristeitä ? Pari kunnon tälliä niin akut on entiset.. Jotkin pienet muovisen näköiset eristeet näkyvät akkujen päädyissä ? Kuitenkin, suosittelisin joka puolelle metallisten tukipalojen lisäksi eristeitä / suojauksia.

29
Talotekniikan perustutkinto (putkiasentaja) suoritettu pari vuotta sitten. Viime syksynä aloitin uudessa koulussa opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoa  :smiley:  Pikkupojasta olen haaveillut sähköasentajan ammatista. En alkanut aikoinaan opiskelemaan sähköalaa koska aiemman koulun henkilökunta ja silmälääkäri sanoivat etteivät suosittele kyseisen alan valintaa minulle koska olen punaviher-värisokea.

Viime vuonna sain uutta helpottavaa tietoa nykyisistä standardeista ja lainsäädännöstä minkä ansioista aloin opiskelemaan uudelleen  :cheesy: Kertaakaan ei ole ollut ongelmia näön kanssa.

30
Yleinen keskustelu / Vs: Halpis tuotteita?
« : 16.04.13 - klo: 23.08 »
Kukaan haukkunut HK:ta?
Kiva kun käänsit taas tekstini päälaelleen...

Lapsellista minusta. En tarkoittanut vain ja ainoastaan HK:ta vaan yleisesti kiinalaisten tuotteita..

R/C95 kiteytti asian hyvin ja ytimekkäästi. Turha haukkua kiinalaisten tuotteita yleistäen, ovat vain nähteet hyviä markkina-rakoja sekä hyödyntäneet tilaisuuden joten on tullut paljon tuotteita markkinoille hyvin kuluttaja ystävällisillä hinnoilla.

Totta kai pskaa ja viallisiakin tuotteita mahtuu joukkoon, mutta ei ole ihmekään koska tuotteiden määrä on niin hervottoman laaja ? En yhtään ihmettele sitä miksi kiinalla menee nykypäivänä niin lujaa, hyvä bisnesvainu ja säästäväisyys nostanut ihmisten elintasoa sielläpäin. En ole mikään kiina fanittaja, nyt on oli vain pakko tuoda faktat esille.

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 106