EA Import

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PaavoNokkava

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 9
1
Myydään RC-autoja / Myyty voi poistaa
« : 14.07.21 - klo: 22.53 »
-

2
Yleinen keskustelu / Vs: Rc autojen varttimaili
« : 26.03.21 - klo: 19.44 »
Tässä muutama uutuus ja tuleva malli:

LOSI 69 CAMARO 22S DRAG CAR, BL RTR, SUMMIT: 1/10 2WD:
http://www.losi.com/Products/Default.aspx?ProdID=LOS03035T1

Team Associated DR10 RTR:
https://www.associatedelectrics.com/teamassociated/cars_and_trucks/DR10/RTR

Team Associated DR10 Team Kit:
https://www.associatedelectrics.com/teamassociated/cars_and_trucks/DR10/Team/

Traxxas Drag Slash RTR:
https://traxxas.com/drag-slash

-Henkka

3
Yleinen keskustelu / Vs: Rc autojen varttimaili
« : 24.03.21 - klo: 23.34 »
Jenkeissä on kova hype tämän lajin kanssa ja uutta alustaa tuntuu tulevan joka merkiltä.

Mitenkäs täällä on innostuttu? Onko kesäksi valmistumassa projekteja? Onko kisoja suunnitteilla? (jos saa järjestää..)

Itse hommasin Asson DR10 RTR:n. Vaihdoin radion parempaan, tein diffin ja iskarit uusiksi ja maalasin uuden korin (Larry Larsson replica). Koeajo ja säädöt on vielä tekemättä.

Ajattelin myös hommata Traxxasin joulukuusen. Onko kokemuksia? Jos vaikka jotain pieniä kapinoita saisi järjestettyä..

-Henkka

4
Kilpailijoiden kanava / Vs: FTT 2016 Sääntökeskustelu
« : 02.02.16 - klo: 18.04 »
Kilpailunjärjestäjien pokaaliputiikeista ostamat palkinnot ovat Suomessa vuositasolla karkeasti arvioiden noin 5.000 euron varainsiirto harrastajilta pokaalikauppiaille. Siis rahaa joka käytetään harrastukseen, mutta joka suuntautuu suoraan pois lajin piiristä.

Jos edes palkinnot voisi ostaa alan kauppiaalta, niin pysyisi raha lähempänä harrastusta. Olisiko tässä kehittämisen paikka?

Oman perheen hyllyissä yli 90% niistä on turhia pölynkerääjiä ja ongelmajätteeksi luokiteltavissa.
Muutama pytty on niitä Peitsamon mainitsemia menneistä hienoista hetkistä muistuttajia.

Itse uskon että jos kilpailuttais pokaalimyyjät ja sitä kautta kaikki ostaisivat samasta paikkaa (riitävä valikoima ettei kaikki oo samanlaisia) saisi varmasti parhaan hyödyn työmäärän nähden irti.

Itse kippohan ei paljoa kiinasta myöskään maksa, mutta kaiverrus on se mikä maksaa.  Vakavaraiset seurat säästäisivät varmasti hyvät rahat jos tilaisivat isompia settejä kiinasta ja olis oma kaiverruskone. Voin rahtien kanssa auttaa jos joku tuohon haluaa lähteä.

Kolmas good old on kysyä virosta paljonko siellä maksaa, siellä työ on edullisempaa ja kaiveruskulut varmasti pienemmät. Voin tässäkin auttaa kun on kohtuu kontaktit sinnepäin kisajärjestäjiin.

Suomi nousuun!

Pitäisikö sieltä samalla tilata sitten rc-tavaratkin  :evil:

5
Kilpailukutsut / Vs: FTT I / 2015 ennakkotietoa
« : 09.11.14 - klo: 23.25 »
Tutustumislisenssi.
1. Liity AKK:n alaiseen seuraan jo ennen FTT kisaa.
2. Liittymisen jälkeen saat motorsport ID:n ja KITI:n näkyviin jäsenseuran
3. Ilmoittaudu kisaan ilmoittautumisajan aikana suoraan kilpailujohtajalle tai sihteerille. (ei onnistu suoraan kitistä koska ei vielä lisenssiä)
4. Paikan päällä maksa kilpailumaksu ja tutustumislisenssimaksu. Samalla kirjataan tiedot ylös erilliseen tutustumislisenssilomakkeeseen.

Tutustumislisenssi tosiaan ei käy SM arvon kisoissa, vaan ainoastaan TSS- taikka TSP-luokissa jne....

Kiitos Teemu!

6
Kilpailukutsut / Vs: FTT I / 2015 ennakkotietoa
« : 09.11.14 - klo: 22.46 »
?
Kilpailukutsussa puhutaan että TSP-luokassa voi ajaa tutustumislisenssillä AKK sääntöjen mukaisesti. Mutta en tiedä miten sellaisen saa koska mistään en löydä mitään tietoa aiheesta. Kitistä sitä ei ainakaan saa, enkä löydä AKK:n sivuilta aiheesta mitään muuta juttua, kuin että sellainen otetaan käyttöön. Mutta siis miten saan sellaisen???

Oletan että se on halvempi kuin normaalilisenssi jolloin säästän rahaa ostamalla yhteen kilpailuun oletettavasti halvemman lisenssin. Koska normaali lisenssi on voimassa kalenterivuoden voi sen sitten lunastaa ensi vuoden alussa. Muuten joudun ostamaan normaalilisenssin vain yhtä kilpailua varten tänä vuonna.

Comprende?

Sori huono ulosanti, halusin kanssa vastauksen kysymykseesi koska itsekin sitä jo yv:llä kyselin kilpailunjärjestäjältä.

Jerry voi tunkkinsa pitää..!

7
Kilpailukutsut / Vs: FTT I / 2015 ennakkotietoa
« : 09.11.14 - klo: 20.37 »
Miten tämä tutustumislisenssi toimii? Ei löydy kitistä sellaista vaihtoehtoa enkä haulla löydä AKK:n sivuilta muuta asiaa kuin että tällainen otetaan käyttöön.

Miten tällaisen saa, mitä se maksaa ja onko se siis voimassa vain yhdessä kilapilussa? Onko normaalilisenssi voimassa kalenterivuoden vai 365 päivää?

Kim

?

8
Katsastussalkkuun varusteeksi Applen tabletti (riittää myös minipadi) ja siihen ladattuna tämä sovellus: http://www.ashdownapps.co.uk/apps/ratio-calc/

Ei kauhean kallis investointi....

9
Yleinen keskustelu / Vs: Nelkkucorrista tuuppi
« : 31.07.14 - klo: 15.52 »
Fiksu olisi ollut suoraan yhteydessä luokkayhteyshenkilöihin ja esittänyt heille toiveensa/näkemyksensä säännöistä, eikä ala ensimmäisenä julkisesti kyseenalaistamaan heidän ja muiden jotka luokan eteen ovat töitä tehneet töitä ja päätöksiä. Luokan eteen on kuitenkin tehty pitkäjänteistä työtä ja aika paljon menty kilpailijoiden ehdoilla, eikä niin että keksitään uusi kiva luokka ja muutaman kuukauden päästä unohdetaan se. Tuollainen oman egon boostailu ja omien omien tuotteiden läpi ajo on ihan hanurista!

10
Yleinen keskustelu / Vs: Nelkkucorrista tuuppi
« : 31.07.14 - klo: 10.41 »
No niin jo. Ja ne jotka haluaa rakentaa niin heille ei suoda mahdollista siihen :embarrassed:
Vaikka historiakin tuntee kaiken maailman kotitekoisia konversioneita.
Jerzi

Eihän noi säännöt estä rakentamista juuri ollenkaan. En ymmärrä mikä nyt on niin kauheeta.

Tässähän nyt TAAS kerran olevan kyse siitä että tämä yksi henkilö saa taas kauhean "kalabaliikin" aikaan jostain lopulta aika vähäpätöisestä asiasta, ottaisi hyvä mies nyt vaan ihan rauhallisesti ja menisi kisoihin testamaan miten käy!! Tälläisen lainauksen löysin ja eikö tuon nyt voi tulkita että on aika vapaata tuo auton modaaminen vai käsitinkö asian aivan väärin.

SC2-10 ja SC4-10 luokat ovat tarkoitettu 1/10 mittakaavan Short Course -tyyppisille autoille. Autojen tulee vähintäänkin perustua tätä tarkoitusta varten valmistettuun yleisesti saatavilla olevaan autosarjaan.

Jiihuuu tulihan se sieltä :wink:
Mää jo pelkäsin että viihaaja numero 2 ei tulekkaan tänne mutta tulit kuin tulit.

Eikö jengi kelaa lainkaan että se mitäs ajan takaa on siis jotain fiksua.
Puhelimessa eilen käyty keskustelu oli myös järkevä koska ns protoautot ovat säännön mukaan kiellettyjä.
Jerzi

Olet siis sitä mieltä että porukka joka on kiertänyt ja kehittänyt luokkaa viimeiset viisi ei tajua mitään, vaan nyt nyt olet vihdoin ja viimein keksinyt jotain fiksua...? Aivan turhaa provosointia kun kerran kisoissa ei ole ollut mitään ongelmia ja uusia harrastajiakin on luokan avulla saatu lajin pariin mukavasti, vs. Stanukrossi ym.
Nyt vaan teet sen auton ja osallistut kisoihin tai sitten perustat oman kisasarjan muutaman "kaverisi" kanssa ja hylkäät sen muutaman ajetun kisan jälkeen.

11
Yleinen keskustelu / Vs: Nelkkucorrista tuuppi
« : 29.07.14 - klo: 09.59 »
Säännöt on oudot. Ei kuitenkaan katsasteta autoja mutta säännöt kieltää tiettyjä juttuja vaikka auto olis kuin mikäkin muu sc auto.
Otetaan esimerkki.
Et saa ajaa kisoissa autolla jossa on team c etu pää ja kyoshon taka pää.
Koska sellaista autoa ei ole yleisesti saatavilla.
Mutta taas toisalta säännöt salli vaihtaa kaikki vakio osat viri osiin niin että et tunnista enää sitä alkuperäiseksi tehtaan autoksi.
Jerzi

Säännöt on juuri hyvät. Pitävät kaikenmaailman pellet pilkunviilaajat poissa viivalta ja maalaisjärjellä selviää aika pitkälle.

12
Hello
Mitähän kaikkia sarjoja ajetaan sähköautoilla. Itsellä 2WD short course auto,ja E REVO. Revohan menee kai M8e luokkaan,mutta mikä on luokan tilanne. Löysin vaan vanhaa pohdintaa vuodelta 2010.  Revohan ei tietty ole mikään kilpuri,mutta ennenkun hankin semmosen ,niin pitää saada tietää onko moiselle edes kisoja. Onko tän luokan autot aina 4WD vai onko 2wd sähkökrossareita olemassakaan,saatikka luokkaa niille M8e2 esim ja M8e4( No huh huh) Tekeekö revolla mitään kisoissa vai onko se puhdas räppäilyauto.Ainakin se painaa julmetusti, mutta se johtunee aika pitkälti akuistakin.

Entäs sitten tää Short course.Mikä on luokan nimi (tuupparille ja 4wd).

Kaikki tieto kyseisten autojen kilpailutouhusta kiinnostaa.Pakko päästä testaamaan kisoihin,kunhan opettelee ensin perusjutut.

Sitten tyhmä kysymys.Miten durango short course tuuppi autoon saa lisää vauhtia.Stanu moottori on 13 jotain(mitä??) pitääkö olla 17 jotain vai 8 jotain jotta vauhti kasvaa. Miten muut ominaisuudet.
Pitääkö olla sensorillinen motti kisoissa??


Täältä löydät kisaluokista kaiken tarpeellisen:
http://rc10.fi/index.php?topic=40921.0

Traxxas Revot ei sovellu kisakäyttöön mihinkään luokkaan (ehkä FoFF?)

Durangoon lisävauhtia saat 8.5T-10.5T koneella, mitä pienempi luku sitä tehokkaampi kone. Säädin pitäisi myös päivittää tehokkaampaan, n.120A...

13
Sähköautot / Vs: VINTAGE RC CARS
« : 28.03.14 - klo: 23.03 »
Hei Mika hei.
Ikinää en ole pyllistänyt mitäs minulla on.
Olen kiltisti vain ilmoittanut mitäs olis tarjolla taas facessa.
Tehän olette pyllistäneet kuin laitatte kuvia tänne ja pröystäätte niillä miten upeita kiesejä teillä on.
Hei minä vaan kerron mallin mitäs olis tarjolla.
Vai olenko muuta väittänyt,pullistanut. EI.
Jerzi

PS Voisin tehdä kuin tuo nyt on tuossa esillä 1/8 kyosho formula1 juttu, se joka oli pienoismalli lehdessä.

Aamen, laupias samarialainen on puhunut...

14
Aapo mukana. Tästä se mekaanikon ura sitten alkaa  :grin:
Tsemppiä Aapo, näytä niille   :azn:

15
Perjantain treenit klo. 15-21.

16
Onko muissakaan ratakisoissa saannut harjoitella ennen kilpailupäivän ekaa vapaataharjoitusta? Ulkoradat ymmärrän, koska ne ovat pääsääntöisesti ns. kiinteitä ratoja.

Perjantaina 21.3 mahdollista ajaa ?

Perjantaina on treeni mahdollisuus 21.00 asti ratamaksua vastaan (lupaan olla valvojana siihen asti). Rata on kiinteärata, niin treeni mahdollisuus on vaikka joka päivä.

-Henkka

17
Jerzi jaksaa jaksaa, älä luovuta, hämmennä hämmennä! Jaksa tuolla fb:n puolella myös!
Ollaan puhuttu foorumin ilmapiirin huonontumisesta, tämä foorumi otti todella paljon takapakkia kun sun bannit loppu. Et oppinut 3kk aikana mitään :)

No eipä ollut sinullakaan mitään järkevää sanottavaa.
Jerzi

Kuinka monta määräaikaista bannia pitää saada ennen kuin ne muuttuu pysyväksi??? Vuodesta toiseen samaa provoilua ja kiukuttelua...

18
Vapaa keskustelu / Vs: Poltatko?
« : 14.02.14 - klo: 17.37 »
Ne eivät haise niin p*skalle kuin röökaajat.
Jerzi
Ps otitkos ittees nyt vai miksi tämä kiukku.

En ottanut, miksi olisin?

Kyllä minäkin olen kisoissa tavannut pahan hajuisia ihmisiä, jotkut röökistä, jotkut jostain muusta syystä, mutta en nitä täällä foorumilla hauku. Olen jopa kuullut ihmisten piereskelevän erien aikana, eikä sekään hyvälle haise, voisi jopa sanoa että p*skalle, mitäs mieltä siitä olet Jerry?

19
Vapaa keskustelu / Vs: Poltatko?
« : 13.02.14 - klo: 16.07 »
Hyvää keuhkosyöpää kaikille tupakoitsijoille vaan :laugh:
Jerzi

Miksi rajoitat vihasi vain yhteen ryhmään, kun tarjolla olisi useampiakin, esim. ylipainoiset ihmiset II-tyypin diabeteksella kuluttamassa verovarojamme jne.

20
Sama minä minä minä mussutus jatkuu niin täällä kuin facessakin... Huh huh...

21
Eiköhän kopterit.net tai.  Lennokki sivut olis oikea paikka.

Niin.

No jos arvotaan se oikea vastaus sitte ylläpitäjältä.

Säännöt lukemalla saatte ihan itse vastauksen....

22
Vapaa keskustelu / Vs: Lemmikit ym elukat.
« : 20.10.13 - klo: 13.14 »
Täälä kuin puhutaan kilteistä lemmikeidtä niin mieleen tulee kydymys.
Onko kukaan syönnyt jotain ns kotilemmikkiä.
Kuin koiria ja kissoja napostellaan jossainpäin maailmaa ihan niinkuin me tuota kanaa nyt esim.
Itse en ole mutta olis kiva tietää nyt että kuin sanontahan kuuluu että, maistuu kuin kissanliha.
Jerzi

Tahdikkuus ei ilmeisesti ruotsinsuomalaisen sanakirjaan mahdu?

Vaikka maailmalla syödään lemmikkieläimiä, niin palsta missä keskustellaan niistä ei varmasti ole oikea paikka kysellä niiden syömisestä...

Herää pahvi!

23
Kilpailijoiden kanava / Vs: Stanu luokka sähkökrossiin
« : 17.10.13 - klo: 20.36 »
Kyllä, ukkoutuminen ja junnunen puute on tämän hetken ongelma rc-autoilussa.
Mutta ihan oikeasti tällaisenaan luokka suosii vain niitä, joilla joku sisäpiiriläinen on jo lajissa. Luokka johon joutuu modaan tai työstään osia itse, ei lajista tietämätöntä voi millään palvella, "viriluokkaan" taas voi ostaa esim. Asson B4.2 RTR:n ja vauhtia on varmasti ihan sopivasti, eikä aloittelijan tarvi edes renkaita ostaa.

24
Kilpailijoiden kanava / Vs: Stanu luokka sähkökrossiin
« : 17.10.13 - klo: 19.42 »
Totuus kuitenkin on ettei RTR-paketeilla voida ajaa senkään vertaa tasaväkisesti kuin nyt ollaan ajateltu ajaa. RTR-pakettien sähköt eivät ole vertailukelpoisia minkään kanssa.

Ajetaan nyt viikonlopun kisat ja viisastutaan.

Aina kun kisaa ruvetaan ajamaan niin vauhtia pyritään tavalla tai toisella (rahalla tai säätämällä) hakemaan autoon. On epärealistista ajatella, ettei kilpavarustelua tulisi. Sitä paitsi autourheiluun kuuluu autojen "virittely". Itse ainakin uskon niin. Kun ajettiin 80-90 luvun taitteessa stanua, niin jotkut osti noin 10-15 moottoria ja kasasi näsitä muutaman hyvän kisakäyttöön. Menestyivätkö he sen takia? Tuskinpa vain sen takia. Kyseessä oli yleensä kyvykäs kundi /rattimies joka klaarasi 5 min muutenkin hyvin. Akutkin ratkaisivat silloin älyttömän paljon. Nyt jokainen voi laittaa ilman suurempia ongelmia auton kulkemaan ja akut kestää. Yksityyppimoottorin kannalla itse olen, mutta asioita voitanee kuten aikaisemmin on kirjoitettu muuttaa ja parantaa ennen kesäkautta.

Kilpavarustelu on ihan kivaa, itsekin siihen syyllistyn, ei siinä mitään. Mutta tarvitaanko oikeasti uusi luokka jos oma vauhti ei enää voittoon riitä vapaassa luokassa? Nykyään löytyy jo muutamia ihan hyviä RTR pakettejakin, tälläisenään ei luokka mun mielestä palvele kuin vanhoja kehäkettuja, mutta niin kai se oikeasti on tarkoitettukin...

25
Kilpailijoiden kanava / Vs: Stanu luokka sähkökrossiin
« : 17.10.13 - klo: 15.48 »
Se kaunis tosiasiahan on niin että kuin tämä yksi kuski ei pärjännyt vauhdissa niin hän alkoi ruuvata ennakkoa ja ennen sitä ei KUKAAN tiksissä edes viitannut mihinkään että aletaan ruuvaa ennakkoa koneesta.
Ei kukaan edes villimmässä ajatuksessa edes halunnut koskea moottorin ennakkoon.
Jerzi

Tämähän vaikuttaa tosi kivalta ja rennolta aloittelijaluokalta... :huh:

Mihinkä tätä luokkaa edes tarvitaan? Aivan varmasti aloittelijan on helpompi hakea mikä tahansa RTR paketti kaupasta ja osallistua M2-10 luokkaan juuri sellaisenaan, kuin taas rakentaa kisapeli modatuilla ratassuojilla, modatulla moottorilevyllä, koneen ennkonsäädöllä jne...

Aikatauluunkin ainakin Vantaan WJ-kisaan on tullut lisäluokan ansiosta 1,5h lisää pituutta...

26
Kilpailijoiden kanava / Vs: VTR SÄÄNNÖT
« : 14.09.13 - klo: 21.24 »
Vatolta tätä jo yv:llä yritin kysellä, mutta käykö tämä viralliseksi VTR-koriksi:

http://www.hpiracing.com/en/part/109385

Ainakin Wikipedian mukaan ikä passaa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Silvia

-Henkka

27
Team Durango / Vs: Team Durango DESC210 2wd SC truck
« : 19.08.13 - klo: 22.04 »
himoton kun ostaa niin tietää mitä saa, enkö niin kirjoittanut :shocked:

no jos hintaa oikeestii aletaan kattoo niin alkus ois pitänyt googlettaa kunnolla ja ettimällä ettiä ja plaa plaa plaa

että mikää tää rtr oikein on, servolla ei tee yhtään mitää kuten saverillakaan, noparissa ei pakkia,
moottori aivan lussu vaikka täällä sen kehutiin menevän vaikka ja kuinka. radiosta en tiä kun en ees kokkeillu.

eli rtr vehkeestä meni kaikki sähköt uusiksi, niin ja nopari kesti mulla minuutin ja savut pihalle,
yhdes iskaris oli alutyöstön silput sisällä, 4ratas muutoksen rattaan uudet pinnit joutu ohentaa että mahtu laakeriin,

kaveria lainaten blitzi oli parempi kun tää. 

jos haluu ostaa vaikka etuiskaritornin ostaa niin tarvii ostaa molemat,
c palat/ohjauspalat niin pussissa tulee dex210 ohjauspalat ja erikseen ostettava desc210 ohjauspalat
voishan tässä valittaa ja kuinka mutta todellisuudessa ajamalla hajonnut etu- ja takaiskaritornit. etujäykkäri, sit pari kertaa tuo spurriakselin pikkulaakeri, eikä oo hifi osaa yhtään laitettu.

sinänsä jees mutta ois pitänyt osta kitti versio. ja etupään jousto kummallisen lyhyt....

tässä mun kokemus tästä autosta ja jotain varmaan jäi vielä kertomati,
noita muoviosia tulee pirusti mukaan niin piti vaihtaa uus hexi mut ne uudet oliki 14mm hexejä :cry:

Ja peiliin katsomalla ei ikinä löydy mitään vikaa, vaan tuotteessahan se vika aina on...

28
Kokeile asentaa zenohan 30 kiinni.
Jerzi

Onko väliä onko auto, vene vai kopterimoottori?

Jos et osaa edes moottorin nimeä kirjoittaa oikein, niin pitäisikö jättää tuo näsäviisastervereikä kommentointi väliin...!

29
Team Durango / Vs: Team Durango DESC210 2wd SC truck
« : 18.07.13 - klo: 14.16 »
Saa Briteistä edullisesti:

http://www.rccarshop.co.uk/index.php/rtr-models/off-road-electric/td102018-team-durango-desc210-race-ready-rtr-red.html

- Samat osat
- Lipot ja Nimh käy
- Jos päivitykset mielessä, niin kitti parempi lähtökohta


In Finland we call this "reilu meininki"  :grin: Assot ja Schumit muistatte tilata Suomesta, mutta muut voitte tilata ulkomailta  :grin: :grin:

30
Kilpailijoiden kanava / Vs: SC Summer Cup 2013
« : 12.04.13 - klo: 21.46 »
Lähennä vaan sitä mietin, että ainut RC-luokka missä muitakin määritelmiä, kun mitat. Miten määritellään yleisesti saatavilla oleva ? Saanko ajaa autolla jota ei myydä Suomessa ? Jos olen tehdaskuski ja saan protoauton testiin. Enkö saa ajaa sillä SC sarjaa, koska se ei ole yleisesti myynnissä?

Pitääkö tästäkin aloittaa joku helvetinperjantaivääntötopicci..? Jos et sääntöjä ymmärrä niin tämä luokka ei ole sinua varten.
Ja akselivälikin on muuten aika mettässä sääntöjen suhteen.

-Henkka

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 9