Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lassii

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 20
1
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: Risut & ruusut
« : 05.11.22 - klo: 08.54 »
Nimimerkki cht risuja, kaupan mukana piti tulla jälkikäteen vielä renkaat joiden postit maksoin, ei ole kuulunut mitään. Eikä vastaa enää mihinkään.

2
Yleinen keskustelu / Vs: Jäykkä taka-akseli diffillä
« : 24.11.21 - klo: 18.24 »
Lisäyksenä vielä, diffin PITÄÄ olla keskellä akseliä, ilmeisesti Axialin avoimissa akseleissä murikka on sivussa?

Tosin tuola vinosilmien kaupoissa on vaikka millaisia kuorma-auton akseleita, suuri menetys ei olis testata vitosen akselia kun aika koittaa.

3
Yleinen keskustelu / Jäykkä taka-akseli diffillä
« : 14.11.21 - klo: 11.30 »
Olen metsästänyt moisia akseleita omiin projekteihin. Nykyään crawlereissa on jäykkiä akseleita, mutta harvoin avoimella perällä. Tiedossa on, että Axialilla on Ryftissä ja Wraithissa saatavilla diffillä, mutta onko muilla valmistajilla suht kestävää akselia?

4
Päivää

Veli hommas tuollaisen Sentonin ja nyt itseä kuumottaa niin ettei uni tuu. Kuvia kun katselin niin tuossahan ei ole keskidiffiä lainkaan. Eli vetosuhdetta ei juuri muutella. Onko noissa mitään ihmeellistä muutakuin tarkastaa perusasiat ennen hurjastelua? Tyyppivikoja tms? Ohjausservot on RTR autoissa ollut aika leluja, mitenkäs tässä?

5
Yleinen keskustelu / Vs: Axial Jeepille alusta? Mikä?
« : 03.04.21 - klo: 13.13 »
RC-offi foorumilta saa tietoa enemmän kun kerkee lukemaan. Itellä on tuo Trailwalker ja siihen jotain pientä käpistelly, mutta viisaampia on tuo foorumi täynnä jotka kyllä opastaa ja neuvoo ilman pään aukomista niinkun jollain toisella foorumilla on käynyt....(ei nimiä)

7
DIY / RC ja hydrauliikka
« : 17.03.21 - klo: 19.55 »
Onko porukalla minkäänlaista kokemusta moisista laitteista? Sain kipeän vision rakennella laitteen johon olis tarkoitus sujauttaa moista tekniikkaa.

Kiinastahan noita osia saapi tilaamalla, hinta on kyllä melko suolainen mutat niin on tekniikkakin.

8
Traxxas / Vs: TRX-4 Scale and Trail Crawler
« : 17.12.20 - klo: 22.01 »
Mitäs eroa tuolla normi TRX-4 ja Sport versiolla on oikeasti? Näemmä Sportissa on lukko oletettavasti keksidiffissä koko ajan ja yksivaihteinen vaihteisto. Mitäs muuta eroa noilla mahtaa olla? Harkinnassa tuo Sport versio.

9
Yleinen keskustelu / Vs: Big bear
« : 30.11.20 - klo: 18.02 »
Mulla olis kaks projekti Big Bearia, yv jos kiinnostaa.

10
Sähköautot / Moottoriteline
« : 18.05.18 - klo: 13.30 »
Eli pitäs löytää moottorille pukki autoon. Nyt on paikalla teline joka sopii vakio 36mm moottorille mutta ajattelin laittaa tuollasen toisen joka on halkasijaltaan 42mm, mistäs moisen saa? moottori siis Xerun 4268

11
RC-kerhot ja -radat / Vs: Laitilan rata
« : 20.01.18 - klo: 09.06 »
No mikä jottei. Vissin sisärata Laitilassa jo onkin. Tuli hommattua LPR Blast tuossa niin sillä ulkona vissiin on kiva harjotella. Olis ihan hyvä jos jonkun porukan sais kasaan jossa vois kehittää omaa tietotaitoo. On noita projekteja vaan ja aika kortilla kun Mersuja pitäs saada valmiiks. Laittakee vaik yv jos jotain saatas täs aikaan.

12
Ei saa kaikkea kaupasta. Olen ehkä vanhanaikanen kun käytän vielä puhelinta soittamiseen. Enkä vedä herneitä juuri mistään, ihmettelen vain käytäntöä.

Jos joku mun identiteeni varastaa niin veikkaan et aika ison kasan kakkaa saa niskaansa.  :laugh:

13
Foorumi lähettää sähköposti-ilmoituksen yksityisviesteistä. Ei tartte kytätä foorumia...
Monet eivät halua laittaa yhteystietojaan yleiseen levitykseen ymmärrettävistä syistä. Identiteettivarkaudet ovat valitettavan yleisiä.

Viestiin vastaaminen kohtuullisessa (olisko max. vuorokausi?) ajassa on hyvien tapojen mukaista. Vaikka kaikki ovatkin kokoajan online ei vastausta aina tule muutamassa minuutissa kun voi olla jotain oikeaakin tekemistä.

Melko keksitty selitys. Tämä on melko pieni foorumi verratuina joihin muihin. Se on sillä tavalla, että jos jotain myy niin on parempi olla tavoitettavissa kuin pelätä sitä identiteettivarasta. Lähes kaikilla muilla foorumeilla on yhteystiedot pakollisia. Miten tämä foorumi eroaa?

14
Kauppapaikalla on täysin puutteellisia ilmoituksia. Miksei voi vastata viestiin? Miksi ilmoittajat eivät laita yhteystietoja? Perusasiat kuntoon. Aivan älytöntä olettaa, että myyjä tai ostaja kyttää foorumia 24/7.

15
Yleinen keskustelu / Vs: Vintage RC autot?
« : 03.09.17 - klo: 11.55 »
Face on täynnä hienoja saitteja eIm
Iconic rc, old school rc. Nordic vintage rc.  Vintage tamiya and other rc.
Älä nyh vaan käänny ebayhin kuin tuolta löytyy niin helposti se mitäs tarvitset.
Jerzi

Iso kiitos :laugh:

Muok: Täytyy vissii opetella uudestaa tuo tukholman kieli ku liityin tuoho Nordic ryhmään, tai sitten saa Jerzi olla tulkkina prkl  :angel:

16
Yleinen keskustelu / Vs: Vintage RC autot?
« : 02.09.17 - klo: 23.14 »
Tulipa taloon Marui BB. Tää on niin kasaria kyllä. Aikasemmin ollu Shogun jonka myymistä kadun vieläkin.

Onko Ebay ainoa paikka josta osia löytyy vai onko jotain muitakin?

Ohjausgeometria hämmästyttää jo ennenkuin oon edes autolla ajanu, tuo ei voi kääntyä  :grin:

Autossa on Futaban org radiot ja vastari.

17
Sähköautot / Vs: XL5 nopari
« : 31.08.17 - klo: 15.22 »
Tänks! Nyt homma skulaa. Olen ajattelematon, ohjelmoin tuon just.

18
Sähköautot / XL5 nopari
« : 31.08.17 - klo: 13.23 »
Tällänen on hyppysissä, moottorina mabuchi 540 ja joku kärkkäisen ohjausservo, akkuna Traxxas 3000 power cell 3000, vastari joku kössin meganen.

Moottori ei lähde tekeen mitään. Ohjausservo toimii. Moottori on ehjä.

Koitin ohjelmoida mutta jää punainen valo palaan. Siihen tyssää.

Mitäs seuraavaks? Eihän tuota voi mitenkään väärin edes kytkeä vai voiko? Ch 1 on ohjaus ja noparille menee Batt liitännän kautta vai kuinka?

19
Vapaa keskustelu / Vs: Uusi krossi rata länsi-rannikolle
« : 24.08.17 - klo: 11.49 »
Osaako joku kertoa tästä mitään, onko kunnossa enään?

20
Polttisautot / Vs: Intech BR-5 RTR/Evo polttiskrossarit
« : 08.09.14 - klo: 19.38 »
Jatketaas tätä.

Kössin mp7.5 autot jatko matkaa uudelle omistajalle joten tottakai oon kyylänny silmät soikeena uutta autoo ja tää Intech iski heti silmään hinnan puolesta ja luin myös lehtojärven jutun joten mitä mieltä kansa muuten on?

Varaosien saanti? Moottorin kesto ja säädettävyys? Kokemukset muuten? RTR paketin aattelin laittaa tuleen kun saapi massit kasaan ellei tule tyrmääviä kommentteja.

21
Riippuu toki minkä tyyppiseen autoon kone on hakusessa, mutta jos 1/8 buggy kyseessä niin n. 2000 kv kone ja 4s lipo on yhdistelmä jolla ollaan liki polttisbuggyn vauhtia.

Joo, autona 1/8 buggy tosiaan, vähän harvinaisempi, Acme Werewolf. Täytyy noita Comboja selailla mitä löytyy. Yks 3S lipo onkin itellä muttei laturia. Onhan tässä koko syksy ja talvi aikaa haalia kaikkee tavaraa. Tod näk tulee hankittua kuitenkin nitroauto uudestaan jossain välissä.

22
Nonnih, tulipa myytyy pois nitroautot ja nurkkiin jäi rullaava sähköauto joten nopee kyssäri et mikäs moottori vastaa noin nitroauton tehoja?

Jollain Combolla varmaan lähen liikenteeseen ja kokemuksen karttuessa sit kikkaillaan enemmän.

Tilaukseen menee ainakin sit LiPo hässäkät yms....

23
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 28.08.14 - klo: 19.47 »
Kysytääs tääläkin.

Löyty kirpputorilta trimmerin moottori, hinta varsin kuluttajaystävällinen 15e. Herääkin kysymys kuinka kytkin lähtee irti akselista? Pikagoogletus ei antanut vielä vastausta.

Moottori on merkkiä Biohazard Nuclear Waste tyylinen mutta kampuran päässä on tietenkin kierteytetty reikä ja kytkin on mitä luultavimmin kierteillä myös. Kytkin kello tuosta puuttuu, mutta tuskinpa tuosta trimmeriin varaosaa tulee vaan vaikkapa Mies ja alastonase tyylinen ruotsalainen imulaite  ;D

Itse itselleni vastaten. Kytkin lähti irti kun tulpanreiästä laitto kuminauhaa sisälle ja väänsi kytkimen auki. Moottori on 25cc ja peräisin Deutzer merkkisestä trimmeristä joka maksaa honkkarissa 99e. Nyt vaan keksimään moottorille sopiva käyttötarkoitus  :angel:

24
Onko kaasulinkistön säädöt kunnossa?

sitäpä juur säädin kun kurkku meni aivan kiinni kun jarrua paino. Ei ihme  :angel:

Mutta sitten meni käämit kun ei saanu pysyyn käynnissä mitenkään asiallisesti et olis voinu hakee ajosäätöjä ja jatkoin surffailua netis. Voishan tuota taas tänään kokeilla toisella tankilla ja samalla kattoo letkujen kunnon ja et kaasari on kunnolla kiinni yms.

Tarttis kyllä nostaa 1:1 autonkin kone pukkiin kii prkl  :evil:

25
Nostellaas tätä. Eli kössi inferno gx21 motti. motti on perushuollettu joten siinä tuskin on vikaa. Oireet: lähti starttiboksilla käymään kyllä mutta kone huutaa kun syötävä ja kun jarrua paino niin sammu. Koitin sitten neuloja säädellä ja vaikutus oli minimaalinen. Luistin säädin ohjeen mukaan eli noin 1mm rako. Muutenkin alkaa palaa käämi tuohon kössin koneeseen ja alustavasti oon sopinu kaupat novarossin motista.

Tankkia jo epäilin joku aika sitten josko olis vanhuuttaan korkin tiiviste menny tai jostain muualta imee liikaa ilmaa. Toisella tankilla vois kokeilla kun sellanen kerran lojuu jossain.

Onko muita ideoita?

26
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 20.08.14 - klo: 09.33 »
Toiselta foorumilta sain vinkkejä. Tulpanreiästä siimaa tai kuminauhaa pyttyyn ettei mäntä ota kipeetä kun vääntää kellon auki kierteiltä. Siis jos on kierteillä akselissa. Ja kierre lienee vasenkätinen.

27
Vapaa keskustelu / Vs: Paras käytännönpilasi?
« : 19.08.14 - klo: 19.29 »
Tulipa entiseltä työmaalta mieleen kun meillä oli joka työpisteellä pyörillä olevat työkalukaapit. Työkaveri siinä teki hommiaan rauhassa ja kun se kaappi oli nii lähellä et se otti työkalut aina selkänsä takaa kattomatta oikeestaan edes kaappiin niin päätin siirtää sitä reippaasti.

Kärräsin sen hiljaa aika kauas niin ettei sitä edes näkyny ja pokkana jatkaan omia hommiani. Oli se näkemisen arvosta kun kaveri alkaa hapuileen olemattomia työkaluja  :tongue:

Pieniä käytännönpiloja saa aikaan päivittäin jos vaan on käsillä pikaliimaa, rautalankaa yms perus jekkuvälineitä.

Tietokoneelle voi tehdä niin, et ottaa työpöydästä Print Screenin ja laittaa taustakuvaks ja sitten hilaa kuvakkeet jonnekin alas piiloon. Hetki voi mennä kun keksii mikä perrrrkklll mahtaa olla koneessa vikana  :angel:

28
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 19.08.14 - klo: 16.52 »
Siis jos kampuran akselissa on sisäkierre niin silloin se on kiilasovite ja jos ulkokierre niin silloin kampura tietysti pitää lukita paikoilleen että kytkimen saa kierrettyä irti.

Rc koneissa on ainakin sisäkierre, kiilamainen akselin pää ja "kytkinlautanen" on kiinni yhdellä kuusiokolo pultilla. Tässä "lautasessa" on sitten kiinni itse kytkinpalat.

Tässä on molemmat. Täähän on trimmeristä eli siimapäähän lähtee akselin päästä vaijeri. Päässä on siis sisäkierre ja kytkimen takana näky ulkokierrettä.

29
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 19.08.14 - klo: 16.36 »
Jos siinä on sellaset puolikuun muotoiset kytkinpalat niin esim pitkät pultit niistä läpi ja lohkoa vasten tasaisesti kiristämällä pomppaa pois. Akselin pää on kiilamainen joten paljailla näpeillä tuskin lähtee irti vetämällä.

Okee. Täytyypä vihjata isäukolle kun kone on sillä tutkittavana. Toinen pala on jumissa ja toinen vaan liikkuu. Kierrettä näkyy kytkimen takana, siis lohkon ja kytkimen välissä akselissa noin 5mm. Mikä funktio sillä kierteellä on jos kerran on vaan puristussovite?

30
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 19.08.14 - klo: 16.10 »
Kysytääs tääläkin.

Löyty kirpputorilta trimmerin moottori, hinta varsin kuluttajaystävällinen 15e. Herääkin kysymys kuinka kytkin lähtee irti akselista? Pikagoogletus ei antanut vielä vastausta.

Moottori on merkkiä Biohazard Nuclear Waste tyylinen mutta kampuran päässä on tietenkin kierteytetty reikä ja kytkin on mitä luultavimmin kierteillä myös. Kytkin kello tuosta puuttuu, mutta tuskinpa tuosta trimmeriin varaosaa tulee vaan vaikkapa Mies ja alastonase tyylinen ruotsalainen imulaite  ;D


Sivuja: [1] 2 3 4 ... 20