Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Judenza

Sivuja: [1] 2 3 4 5
1
Sähköautot / Vs: LiPo akut autokäytössä.
« : 30.07.11 - klo: 00.31 »
Dodiin, tässä kesälomalla on tullut aloitettua uudelleen rc-puuhastelu. Tänään asentelin sharkkiin Hobbywing Ezrun 18A noparin ja verticalhobbyn B2040-10 long motor 5340kv moottorin, harjaton setti siis kyseessä.
Akkuna toimii Nosram Vtec 1800mah 2s 25c Li-Po, ostettu joskus ~3v sitten ja säilytetty suunnilleen puolivarauksessa, latauksia on takana pyöreästi ~30 tasaavalla hitaalla laturilla.
Auto ja akku seissyt varaston hyllyllä 3v ja joskus harvoin satunnaisesti pörrätty ja ladattu.
Viimeisen kuukauden aikana on autoa tullut ulkoilutettua ahkerasti kun muksutkin ovat jo kasvaneet vauvoista pois, ihmettelin jo vakiomoottorin ja tämän akun lämpeämistä, akku oli käteen kuuma ja moottoriin ei kauaa kärsinyt sormia painaa.
Tänään olin sitten kikseissä muksujen kanssa ajelemassa läheisellä hiekkakentällä jossa hieman nurmikkoa ja hyppyjäkin, hetken rällästyksen jälkeen (~10min) jäähdyttelin hieman kun tuntui auto kuumalta.
Ajo jatkui taas ja meni ~5min kun nopari ensin laski tehot ja alkoi sitten pätkimään, lopetin ajon kun luulin cutoffin iskeneen peliin. Akku oli kuuma ja hieman turvonnut, kädessä pystyi pitämään mutta mielummin laski maahan, moottoriin ei kärsinyt koskea ja nopari oli siinä rajalla (välitykset väärät, vakio pinjoni vielä kiinni..)
Mikä akkua vaivaa? Akun jäähdyttyä turvotus laski ja nyt on jotakuinkin normaali, latauksessa atm ja laturi kertoo kaiken olevan ok. Miksi kuumeni jo vakiokoneella?
Muutaman oluen jälkeen pitkä ja tyhmä kysymys, yrittäkää ymmärtää  :angel:

2
Sähköautot / Vs: kokemuksia harjattomista moottoreista!
« : 15.03.08 - klo: 12.16 »
Mistäs ootte ostanu tuon pulso master 30A säätimen kun en verticalin sivuilta löytäny enkä muualtakaan netistä oo löytäny, itseasiassa en löytäny koko Pulso valmistajaa, onko vaan etsijässä vika vai onko toi 30A joku harvinaisempi?
Kertokaas myös hiukan käyttökokemuksia siitä, toimiiko hyvin sharkissa?

3
Sähköautot / Vs: 1/18 nelivedot maastoon
« : 16.05.07 - klo: 13.26 »
Tuli eilen hobbylinnasta uusi moottori minizillaan, Nosramin extreme modified XS ja samalla uusi 1400ma akku. Täytyy sanoa, ettei tuota moottoria siellä turhaan kehuttu :grin:
Suoritin ensin jonkunlaista sisäänajoa ja äsken kokeilin hiukan potentiaalia.. Kyllä kulkee kivasti, pitää vaan olla lähdöissä varuillaan, ettei ole katollaan :lol:
Tuolla on hyvä harjoitella harjatonta odotellessa...

Paljos maksoi akku ja moottori yhteensä? Pitäisi omaankin zillaan saada stanun tilalle timmimpi kone  :grin:

4
Sähköautot / Vs: 1/18 autot ja niiden moottori
« : 09.05.07 - klo: 15.55 »
Otsikon mukaan voisin tähän heittää kymysyksen, eli pitäs minizillaan saada lisää liikettä ja olen hyviä kokemuksia saanut noista Graupnerin speed koneista, halpojakin kun ovat niin sellainen olisi tarkoitus iskeä kiinni.
Nyt tarttisinkin tietoa että mahtaako tuo speed 400 6v mennä kuinka helposti tuohon zillaan? 300 6v taitaa olla  hiukan liian puhditon ja mahtaako sekään mennä.
Vakiokonehan on siis kokoa 370.

5
Sähköautot / 1/18 nelivedot maastoon
« : 14.03.07 - klo: 21.33 »
Nyt kun toi minizilla tuossa hyllyssä lojuu niin tuli mieleen joskos siihen saisi isompia renkaita alle, eli mahtaako mistään saada tohon esim 1/10 hex adaptereita?

6
Yleinen keskustelu / Hiilikuidusta osien rakentaminen
« : 12.03.07 - klo: 09.23 »
Eli pitänee lähteä ettimään vahvaa epoksi liimaa, onko väliä mitä?

7
Yleinen keskustelu / Hiilikuidusta osien rakentaminen
« : 11.03.07 - klo: 22.20 »
Nyt jäbät apua, katkes hiilari rungosta pala ja pitäs saada kiinnitettyä, kohta josta oli kiinni on n.3mm paksu ja 5mm korkea, iskarin tuen kiinnitys kohta joten joutuu rasitukselle... Onko mitään mahdollisuutta saada kestävää liitosta siihen? Ei huvita lähtee jenkeistä tilaa uusia runko levyjä  :mrgreen:

EDIT: Löytyy kyllä järettömän vahvoja 2 komponentti liimoja jne, hiili-/ja lasikuidun "kuiduttamisesta" on myös hyvin kokemusta, lasikuituahan saa korjattua mutta hiilikuidusta en tiedä  :|

8
Sähköautot / 1/18 nelivedot maastoon
« : 05.03.07 - klo: 19.56 »
Oukei eli hyvältähän tämä kuulostaa, onkos kenelläkään tietoa mitä vaatii muuttaa normaali krossari shark monsteriksi?
Olisi tuo kitti niin edullinen että sen ympärille voisi rakentaa ripeän setin halvalla  :)

9
Sähköautot / 1/18 nelivedot maastoon
« : 05.03.07 - klo: 13.24 »
Mitäs eroa tuossa säätimessä on tähän?
Olisi pari kymppiä halvempi ja periaatteessa säädettävähän on "parempi"?

Ja syökös toi shark normaalikokoisen servon, entä akku, sopiiko normaali 7.2v pötkö vai pitääkö olla joku pienempi malli?

10
Sähköautot / 1/18 nelivedot maastoon
« : 05.03.07 - klo: 12.04 »
Olisi tarkoitus herätellä taas harrastusta henkiin kun iski kauhea pikkuauto kuume  :wink:

Olen hiukan kaavaillut ostaa tuon lrp shark monsterin ja siihen harjattoman setin, koneeksi tämän topicin kommenttien perusteella laitan tuon nuken 3600kv, ja kysymys kuuluukin, mistä castlen noparista tässä nyt on puhuttu?

Mitäs muuta pitäisi vielä tuohon pakettiin ostaa?
Toistaiseksi mennään vielä nimh akuilla kun tuo hallitus antoi rajallisen budjetin  :mrgreen:

EDIT: Ja semmonen kymysys vielä että liikkuuko tuo mihinkään tolla pannulla? Rc kokemukset karttunut polttisautojen puikoissa niin ei kovin laiska saisi olla  :mrgreen:

Ja tietenkin saa suositella myös muita autoja, motteja, nopareita jne, pääasia että pysyy budjetissa (400e)

11
Vapaa keskustelu / Millä 1:1 autolla ajelette ?
« : 02.03.07 - klo: 22.23 »
Kalusto hiukan vaihtunut tällä suunnalla, pihassa maatuu tällä hetkellä Fiat Marea weekend 1.8 elx -99, Saab 9-5 wagon 3.0 v6 turbo Griffin -03(kaikilla mahdollisilla varusteilla tottakai x) ) ja VW transporter 1.6 vapari diesel -82.
Täytyy sen verran sanoa että tuo transporter yli puoli miljoonaa ajettuna on uskomaton laite, koko talven (5kk pakkasia) seisoi ulkona täysin suojaamatta, kevät kun koitti niin portteri lähti apuvirralla käyntiin kuin palmun alta, ja muutenkin toiminut moitteetta  :mrgreen:

EDIT: Autoille ei vielä tehty mitään koska ovat tänä talvena taloon tulleet mutta palikkaa seisoo jo kaapin päällä odottamassa kevättä, molempiin käyttöautoihin
:twisted:

12
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 02.10.06 - klo: 13.11 »
Nyt sitte meni sutti myyntiin, ei vain yksinkertaisesti ole aikaa eikä mielenkiintoa enää niin turhaan tuota tossa hyllyssä panttaan.
Kiinnostuneet voivat käydä kurkkimassa: http://rc10.fi/viewtopic.php?t=18375

Jos mielenkiinto joskus palaa ja on aikaakin niin sitten aloitetaan uudelleen HPIn Baja B5:llä  :mrgreen:

13
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 24.08.06 - klo: 19.22 »
Ei voi olla totta  :mrgreen:  Vaihdoin vetarin ja ajatuksissani laitoin auton takaisin nippuun kokeilematta, noo nyt sitte kokeilin ja hokasin että taitaa ykssuuntalaakeri luistaa, ottaa alussa vain vähän ja aina silloin tällöin hiukan enemmän... Voe (painokelvottomia ajatuksia)  :oops:

14
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 05.08.06 - klo: 19.37 »
Jepjep, viikonloppu pilalla sutin kohdalta, vetari jäi käteen, oli aivan läpimärkä nitrosta... Mitä mä sille tekisin ku ei pysy käynnissä millään ku ottaa hehkun pois, kokeilin jo alaruuvia säätää paljon laihemmalle jne, tyhjäkäynti on niin korkee et auto just ja just pysyy paikoillaan käynnissä. Tää syö miestä  :mrgreen:  Auto kerkesi käydä tyhjäkäyntiä ehkä 3min yhteensä, putki taas ihan täynnä öljyä ja ku tarkemmin katto ni tuntu siltä et tulee melkein samanlaisena löpö koneen läpi. Taitaa olla aivan liian rikkaalla? Mullaki hiukan polttiksista kokemusta, mm savage ja hyper 7, mut nyt loppu kyl keinot  :roll:

15
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 04.08.06 - klo: 14.48 »
Juu tuon männän tiedän, muuten menee renkaat (kokemusta  :mrgreen:  )
Tuota tulppaakin olen kokeillut pariin otteeseen mutta oli se sama miten vähän sitä löysää niin hörähtää mutta ei käynnisty. Täytyy kokeilla jos toi lämmitys auttais. Auto on tehtaan säädöissä ja ~5min idlen jälkeen lämmöt on 46c hujakoilla, mahtaako olla liian rikkaalla ja siksi ei pysy kunnolla käynnissä? Öllee tuli pakoputkesta todella paljon, en edes tienny että se putki on niin tilava  :mrgreen:

16
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 03.08.06 - klo: 22.58 »
En lämmittäny, noudatin sisäänajo ohjeissa lukee että pitäisi antaa röpöttää 5min sit antaa jäähtyä ja taas 5min jne ekan tankin. Noudatin näitä ohjeita koska ne on varmaan ihan hyvät kyseiselle moottorille. Tuntu lähtevän jäähdyttyään helpommin? Mitäs kikkoja ois että sais hiukan helpommin startattua?

17
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 03.08.06 - klo: 22.34 »
Nyt on eka tankki ajettu pukilla sisään, mahtavat rakot molemmissa käsissä ja hermo piukalla. Auto pistää aika hanakasti vastaan startti yrityksiä, tosin vika on todennäköisesti hehkussa ja käyttäjässä  :mrgreen:  Täytyy viikonloppuna yrittää ajaa loput sisäänajot, säätää ja käydä vähän radalla kokeilemassa. Olisi vaan pitäny kuunnella tuota emäntää ja pistää hanskat käteen startatessa, olisi kädetkin toimintakunnossa  :lol:

18
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 02.08.06 - klo: 09.14 »
Näillä näkymin minut ja sutin voi bongata Jyrkkälästä viikonloppuna, kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan autoon.

19
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 01.08.06 - klo: 21.45 »
Mjahas, tänään majoittautui taloon uusi asukas, Gs SUT plus, äsken laittelin valmiiksi huomista sisäänajoa varten.
Näin päällisin puolin tutkittaessa vaikuttaa pätevältä laitteelta, mutta moni kakku päältä kaunis...
Huomenna sitte sisäänajot, ekat tyypitykset ja ehkä pientä säädön hakemista, myöhemmin erilaisissa paikoissa kokeiluja, hopuppia jne, kirjoittelen tänne sitä mukaa kun asiaa tulee.

EDIT: Anteeksi nimi oli jääny kesken, piti lukea Storm ultimate truck  :mrgreen:

20
Polttisautot / GS Sut/Xut -monsteri
« : 08.05.06 - klo: 12.15 »
Mahtaako tämä auto olla hyvä pihasuditteluun, radalle ja jonkinmoiseen maastoon? Mites tuon kaasarin kanssa että onko ihan 2 neulainen ja kuinka helppo säätää? Onko auton laatu ja kestävyys hyvällä mallilla? Entä käykö tähän savagen/t-maxin renkaat?
Olen tod.näköisesti ostamassa kyseistä autoa niin pitänee vähän kysellä kokemuksia  :)

21
Polttisautot / Hpi Savage 3.0
« : 27.04.06 - klo: 13.20 »
Perskula ku tulis nyt tarpeeks tiliä ni sais ostettua savagen ja taas palattua polttisten pariin  :cry:

EDIT: Ja niihin kisoihin  8)

22
Polttisautot / Hpi Nitro Mt2/Nitro Mt2 SS18/Rush Evo 1.0
« : 23.02.06 - klo: 23.24 »
Nyt on ollut savage, rush evo, hyper 7 ja stampede, tällä hetkellä vetää into takaisin nitroihin, sähköt liian "helppoja" mun makuun. MT2 ois tällä hetkellä mielessä ensimmäisenä ja ihan rtr:änä kun ei tuota rahaa hirveästi tällä hetkellä ole. Mitäs autosta kannattaa heti pistää uusiksi, kestääkö hyvin rälläämistä ja ottaako tälleistä helposti nokkiinsa? Varaosat ovat ainakin näin nopealla katsomisella halpoja.

EDIT: Ennenkuin joku huomaa niin kyllä: rush evo löytyy vieläkin kaapin perältä pölyttymästä mutta kun on takaveto, todella kevyt ja rikki niin en ole jaksanut autosta innostua, ainakin kaasuttimessa on häikkää, luisti "luistaa" vaikka mitä tekisi ja kaasu ei palaudu vaan kun kaasun lyö pohjaan niin luisti jää auki. Olen kokeillut kaikkea mahdollista mutta loppui mielenkiinto, autossa on myös takaiskarit ilmeisesti rikki koska perä on tippunut todella alas eikä iskarit toimi alkuunkaan niinkuin pitäisi vaikka olen öljyt vaihtanut  ja yrittänyt säätää ja vaikka mitä :|

23
Vapaa keskustelu / Lemmikit ym elukat.
« : 29.12.05 - klo: 17.33 »
Avovaimolla on 2 gerbiiliä, 1 maaorava ja mulla on 2 kesyrottaa. Ja samankaton alta löytyy vielä vanhemmilta 2 koiraa ja luppakorva kani. Noin vuoden sisällä kun muutetaan omaan kämppään ni tulee vielä koira ja kissa, oravan, gerbiilien ja rottien lisäksi  :roll:

24
Vapaa keskustelu / Kuvien taisto (modeemimiehen kauhu)
« : 13.12.05 - klo: 21.58 »
Ja hyppy historiasta tulevaisuuteen:


25
Vapaa keskustelu / Valot tietokoneeseen?
« : 13.12.05 - klo: 21.43 »
Siinä on linkki kuvaan mun masiinasta, tulee vähän harrastettua koneen modausta :wink:

Kuva

26
Yleinen keskustelu / Teidän autonne kautta aikojen?
« : 26.11.05 - klo: 21.38 »
Hpi Rush evo RTR
Hpi Savage 25 RTR
Hobao Hyper 7
Traxxas Stampede

Vähän lyhyeks jäi lista ku ei laittanu niitä miljoonia "lelu" rc:eitä  :P

EDIT: Unohtui ensimmäinen "oikea" rc auto joka oli tamiyan joku sähkö monsteri joskus vuonna ~93  :|

27
Sähköautot / HBX Racing Bonzer
« : 22.11.05 - klo: 22.40 »
Onko kenelläkää kokemuksia joko buggysta tai monsterista, vaikuttaa ihan kivalta peliltä tolla hinnalla :)

28
Traxxas / Traxxas Stampede
« : 11.10.05 - klo: 20.59 »
Mihis suuntaan kannattaisi lähteä? Isompaa vai pienempää pinionia?

29
Traxxas / Traxxas Stampede
« : 11.10.05 - klo: 19.17 »
Mistäs johtuu moottorin kova kuumeneminen? Kannu tulee niin kuumaksi n.10 minuutin rälläyksessä ettei kättä kärsi päällä pitää sekuntia kauempaa, samoin akku lämpenee aika runsaasti mutta ei kuitenkaan polttavaksi. Spede luonnollisesti autona, välitykset 17/90 eli vastaa laskelmieni mukaan vakio spurria ja 15t pinionia, moottori on nosram vision 17x2 2mm ennakolla, akkuina nosram powerpack 3600mah ja nosram vtec 3800mah, noparina nosram patriot reverse. Ja vielä mainitsen että nopari ei edes lämpene  :wink:

30
Traxxas / Traxxas Stampede
« : 11.10.05 - klo: 18.49 »
Mutta onko nuo saverit tosiaan noin heikkoja hajoamaan? Vai saako sellaisia jotka eivät hajoa kappaleiksi kuten tuo vakio.

Sivuja: [1] 2 3 4 5