Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Koheltaja

Sivuja: [1]
1
Ostetaan / O: Ruddog 1/10 krossin kuljetuspussi
« : 02.03.24 - klo: 16.01 »
Jos on ylimääräisenä niin saa tarjota: https://www.ruddog.eu/RUDDOG-Car-Bag-1-10-Offroad-Buggy_1

yyvee tai reimaar ät gmail.com

2
Yleinen keskustelu / Nuova Faor CSF411 supermoto
« : 25.07.12 - klo: 21.35 »
Kaksipyöräistä RC vehjestä on jo pitemmän aikaa katsottu sillä silmällä. ARX on ollut oikeastaan ainoa vaihtoehto mutta Nuova Faor on näköjään juuri saanut uuden pyöränsä markkinoille, proton kuvia taisi vilahdella jo viime kesänä.

CSF411 on siinä suhteessa täysin erilainen perinteisiin ARX ja sen kopioihin verrattuna että siinä ei ole gyroa ollenkaan ja lookki on kuin oikeassa moottoripyörässä. Juuri äsken tuli ilmoitus että nyt niitä saa ja nyt mietitään kovasti laitetaanko pyörä tilaukseen vai odotellaanko muiden kokemuksia. Halpa toi ei ole, mutta mutta ei ole ARX Pro mallikaan. Supermoto Tattikselle ja siihen krossirenkaat niin pääsee tykittämään Lavangon 1:5 rataa.. :tongue:

CSF411-SM.mp4

CSF411SM.mp4

CSF 411-super motard -NUOVA FAOR

http://www.rc-motorradshop.de/produkte/csf411_supermoto/
3
Bensa-autot / FG Mini Challenge 4WD
« : 12.03.11 - klo: 19.12 »
Syksyllä 2010 käytiin sen aikaisessa Espoon Hobbylinnassa keskustelua siitä jos tehtäisiin porukalla edullisempi kisaluokka 1:5 ratapuolelle. LS-5 luokka on kovassa nousussa ja monen suusta kuultiin että femmat kiinnostaa mutta autojen hinnat on monien saavuttamattomissa ja 2-4 vuotta vanhalla kalustolla hävitään sijoituksia jo varikolla.

Myymälän lattialle oli ilmestynyt FG Mini 2WD ja siinä todettiin että aletaan ajaa kisaa noilla kopperoilla, samalla käytiin alustavaa keskustelua siitä että säännöillä rajataan kaikki blingi pois ja ajetaan vakiokoneilla. Asia jäi hautumaan syksyn ajaksi ja talvella kun menin käymään HobbyFactoryssä niin samat naamat oli paikalla mitä viime syksynäkin, siinä sitten tuli kysymys että ajetaanko noilla Mineillä kisaa vai oliko se vaan juttua.

Hyvin nopeasti tämän jälkeen tehtiin päätökset että hommataan pienellä porukalla FG Minit ja ajetaan vaikka keskenään jos ei ketään muuta kiinnosta tasaväkisellä ja edullisella 1:5 kalustolla kisaaminen. Ei mennyt kuin muutama viikko niin päätettiin vaihtaa 2WD alusta 4WD alustaan kokeneemman kisaajan ehdotuksesta. Lähtökohdaltaan 4WD alusta on helpompi ja vähemmän altis radan pidolle/vaihteluille kuin 2WD alusta joten nelivetoja tilaukseen.

Tällä hetkellä tilanne on se että muutama auto on jo mennyt harrastajille ja lisää on tulossa, heti kun autot saadaan pöydälle niin alkaa teknisten sääntöjen luominen. Alustavasti autoilla tullaan kisaamaan käytännössä vakiokuntoisina, toki joitain optio osia ja teknisiä muutoksia tullaan sallimaan käytännön syistä. Näillä muutoksilla ei kuitenkaan luoda mahdollisuutta "blingittää"/virittää autoa vaan kyse on lähinnä säätämisestä tai luotettavuuden/huollettavuuden parantamisesta. Sääntöjä tullaan päivittämään sitä mukaa kun kokemusta kertyy kesän mittaan, tuskin mitään mullistavia muutoksia tulee joten sen osalta voidaan olla huoletta.

Lähtöhinnaltaan FG Mini 4WD G260 moottorilla on hieman päälle 1000€ ilman sähköjä, toki autoa saa myös RTR:nä mutta vakioservot varmaankin joutuu aika pian päivittämään joten ARTR tulee edullisemmaksi pitkässä juoksussa. Autoja voi tiedustella HobbyFactorystä Artsilta tai Karilta, he osaavat tarkemmin kertoa saatavuudesta ja toimitusajasta.

Tällä hetkellä on 5 6 varmaa ja vähintään saman verran harkitsevia kuskeja kasassa, loppukesästä näkee montako meita silloin on kasassa :wink:


FG Mini Challenge luokan säännöt löytyy täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=88124.msg696419;topicseen#new
4
Radiolaitteet / SANWA MT-4 & MT-4S
« : 24.02.11 - klo: 15.19 »
Lähettimen päivitys tuli ajankohtaiseksi ja etsin paremmin käteen sopivaa lähetintä. Futaba 4PL oli useamman kerran kädessä mutta Sanwan lähettimet sopii käteen paremmin joten taas meni miettimiseksi mikä ohjain laitetaan Spektrumin tilalle. M11X menee selkeästi budjetin yli ja vaihtoehdoksi jäi MX3X, sitten netin syövereistä löytyi Sanwan uutuus MT-4 lähetin.

Pikaisella surffauksella nettikaupat läpi kaverin avustuksella ja ohjain tilaukseen. Viikko vierähti ja kuriiri kiikutti uuden ohjaimen kotiovelle. Laatikko auki ja katsomaan mitä siellä on kun paketti tuntui kovin kevyeltä, olihan siellä lähetin oheistarvikkeineen joten ei muuta kun tutustumaan tarkemmin.

MT-4 on telemetria ohjain, aivan kuten Spektrum DX3S. Paketissa tulee mukana ohjain, yksi telemetria vastaanotin, kaksi vakioservoa, lämpötila sekä rpm anturi oheistarvikkeineen, L-kokoinen vaihtokahva, vastarin akuille teline ja siihen katkaisija sekä joitain ratin/kaasun säätöön tarvittavia nippeleitä. Käyttöohjeita ei tässä tullut ollenkaan mukana joten mennään yritys/erehdyksen kautta ja surffataan netistä ohjeita.

Ohjain on käteen sopivuudeltaan tuttua Sanwaa, L-kokoisella kahvalla ja liipasin eteen säädettynä ohjain on just sopivan mun L-kokoiseen käteen eikä kaasusormen tarvii olla koukussa. Säätöjä on riittävästi niin ratin kuin kaasu/jarrun osalta joten varmaan löytyy mieleinen setuppi. Näyttö on selkeä ja helppo käyttää, vielä kun oppisi mitä mistäkin tapahtuu, toimintoja on selkeästi enemmän mitä aiemmissa ohjaimissa mulla on ollut. Kaikki hallintalaitteet on hyvin sormien ulottuvilla ja ne toimii tunnokkaasti ja loogisesti. Alkuvaikutelma ohjaimesta on vakuuttava, ohjain on jämäkän ja laadukkaan oloinen, myös ulkonäössä on onnistuttu yhtä hyvin kuin käteen istuvuudessa. Nyt kun vielä kerkeisi lähteä ajamaan niin näkisi paljonko on ajotuntumassa eroa entisiin ohjaimiin...http://www.airtronics.net/index.php/radios-receivers/2-4-ghz-surface-radios-1/airtronics-mt-4-pistol-grip-radio-2-4g-w-telemetry.html

! No longer available

 

5
Yleinen keskustelu / Iskareiden tutit/bladders
« : 02.10.10 - klo: 20.42 »
M10 krossiin laitettiin bigboret mutta keppien mukana ei tullut tutteja, iskarin korkeissakaan ei ole ilmausruuveja joten tutteja kaivataan.

Tuleeko kenellekkään mieleen iskaria missä on 12mm mäntä ja tutit iskarin hatussa?

Surffailu ei paljoa pelastanut koska toiset valmistajat ilmoittaa männän halkaisijan ja toiset tutin kokonais halkaisijan. Ei viitsi alkaa arpomaan mitkä sopii ja mitkä ei joten tieto olisi valttia :wink:

6
Sähköautot / Speed Passion SC2 midmotor Short Course
« : 15.02.10 - klo: 22.27 »
Myös Speed Passion lähtee mukaan Short Course touhuun mukaan keskimoottorisella autolla. Kuvat prototyypistä ja huhujen mukaan peli tulisi myyntiin keväämmällä, taas yksi mielenkiintoinen vaihtoehto mukaan tähän kasvavaan luokkaan.


7
Mutta, millä tavalla tämä iskarimuutos tekee takapään smuutimmaksi röykkypaanalla?

Kiinnityspisteet pysyy samoina, ainoastaan iskarin sijainti muuttuu edestä taakse joten geometria ei muutu. Mistä tämä vaikutus tulee?

Kai nää on niitä tavallisella kuskilla punnitsemattomia asioita kuten erot, soft, medium ja hard, tukivarsien vaikutukset ajokäytökseen...

8
Kilpailijoiden kanava / Short Course -sääntökeskustelu
« : 08.01.10 - klo: 07.27 »
Mukana ollaan kahdella autolla jos Talli(hella)päällikkö myöntää "kilpailulisenssin" kyseiselle viikonlopulle...

ROAR säännöistä sen verran että ne on ihen jees mutta, kuten tuolla toisessa topicissa on väännetty koneista niin konesääntö voisi olla vapaa ja akut max8.4v. Ákkusäännön puitteissa kisaan pääsisi 2010 RTR Slashilla ja koneiden puolesta mukaan tulisi myös niitä joilla ei ole RTR sähköjä kiinni. Tämä siis nöyrä ehdotus :wink:

Se siitä tässä topicissa, vääntöä voi sitten jatkaa tuolla CORR topicissa.

9
RC-kerhot ja -radat / Asfalttirata Lavankoon
« : 16.05.09 - klo: 18.59 »
Kesäkausi on kovaa vauhtia alkamassa, tai oikeastaan jo alkanut aurinkoisen kevään myötä ja ulos tekee mieli pitkän talven jälkeen. Lavangossa on loistavat mahdollisuudet ajaa krossikalustolla ja kun vieressä on asfalttia ja lupa rakentaa asfalttipaana niin eiköhän aleta tuumasta toimeen?

Lupauduin heikkona hetkenä lähteä projektia vetämään (seliseli, omalehmä ojassa että pääsee asfaltille...) ja radan rakennukseen tarvitaan puuhamiehiä että päästään ajamaan ennen kun lehdet putoaa puista. Rataprofiili on vielä hieman auki mutta tulee selviämään lähiaikoina kunhan satutaan saman pöydän ääreen muutaman kuskin kanssa.

Ensin pitäisi saada asfaltti pestyä. Onko jollain suhteita tai tuttua joka pystyisi tekemään harja/vesipesun asfaltille? Kiinteistöhuollon tuttua tai jotain muuta?

Korokkeen metallinen runko löytyy horsman seasta, runko on wanhan varastohyllyn runko, tosin tukevammasta päästä. Siihen tarvitaan vaneri/filmivanerilevyä korokkeen lattiaksi ja mekkaustasoksi, portaita varten puutavaraa ja lautaa koroketasonseinien tekoon ettei kukaan putoa välistä alas.

Maalia tarvitaan rataa varten ja melko varmaan Lippiksestä haetaan paloletkua kriittisimpiin paikkoihin oikaisuesteeksi, vai onko muita vaihtoehtoja?

Rata tarvitsee kevyen aidan ympärilleen tyyliä tolpat/naru että saadaan rajattua alue, rakenteet pitää olla helposti siirrettäviä koska käsittääkseni koko asfalttialuetta käytetään toisinaan isojen autojen kapinoissa varikkona/parkkiksena?

Rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian ettei kesä kerkee menemään ohi joten kerran vielä, kaikki talkoisiin tulevat on enemmän kuin tervetulleita. Aiemmin jo muutaman kerran olen maininnut että oma aika on rajallinen töiden ja kesämökiksi kutsutun pakkotyölaitoksen osalta mutta uskon vakaasti että me saadaan rata rakennettua kun yhdessä sitä tehdään. Helatorstaina menen sinne koroketta kasailemaan, silloin nähdään puutavaran tarpeen määrä.  Tervetuloa mukaan puuhastelemaan, toivottavasti ei sada, ei ainakaan paljoa :wink:

 

10
Sähköautot / Pötköakullinen kardaanikrossari 1:10?
« : 07.02.09 - klo: 19.35 »
En jaksanut paljoa hakua tai kuuklea käyttää joten kysyn ihan ilkeyttäni... :evil:

Mitä vaihtoehtoja on 1:10 krossareissa kun pitäisi löytää kelvollinen peli mihin menee pötkölipot? Mielummin keppivetoinen kun kuminauhavetoiset ei oikein innosta.


11
Sähköautot / ABC Hobby Genetic
« : 31.08.08 - klo: 20.15 »
Haulla yritin jo etsiä mutta näyttää siltä että ABC Hobbyn autot ei ole kovinkaan suuressa suosiossa kun oikeastaan mitään tietoa ei löytynyt...

http://www.rcmart.com/catalog/rc-hobby-genetic-sunny-coupe-24009-p-24963.html?cPath=420_1176

http://www.abchobby.com/productimg/genz/shots/sunnycoupe/01.htm

Hieman on alkanut perskottamaan ABC:n Genetic, onko kukaan hankkinut tuollaista nelikkoa? Kokemuksia olisi kiva kuulla ennen kun tilaamisen tuska kasvaa ja tulee painettua enteriä :angel:

12
Sähköautot / Novakin noparista savut pihalle
« : 09.08.08 - klo: 20.17 »
Sanokaas viksut ja viisaammat että mistä nyt mättää. Ensin hankittiin Novak Mongoose ja siitä nopari päästi aika nopeasti toimintasavut pihalle kesken ajon. Nyt tuli Novak Crawler ja kerkesin pari kertaa kokeilemaan ja taas alkoi pilvi leijailemaan noparin yllä.

Auto oli parkissa, akku kytkettynä ja virtakytkimestä virta off. Yhtäkkiä alkoi sihinä kuulua ja valoilmiötä sekä savua, pikaisesti koppa irti ja Liposta piuha irti ettei koko rakkine pala tai Lipo jysähdä.

Molemmista nopareista fetit muutti kiinteän olomuotonsa kaasumaiseksi, toinen ajon aikana ja toinen parkissa.

Mulla on ilmeisesti bad karma Novakin nopareiden suhteen. Saattaa Novakilla ihmetellä kun kolmen viikon välein tulee samalta hemmolta nopari remonttiin samasta viasta...

Onko muilla ollut samoja havaintoja vai on kyse uniikkitapauksesta ja pirun huonosta tuurista?

13
Yleinen keskustelu / 1:18 crossirata mökille?
« : 11.05.08 - klo: 19.47 »
Mökillä on jouten tasainen nurzialue jonka mitat on 6x15m. Mielessä on pyörinyt radan teko sinne että pääsee kesällä ajamaan Sharkeilla myös mökillä. Tarkoitus olisi tehdä rata niin että ajetaan jyrsimellä pinta rikki pelkästään siitä kohtaa mihin paana tulee ja muu alue jää viheralueeksi, nurmikon pohja on multa/hiekka ja tamppaantuu todella kovaksi maaksi. Pinnanrikkomisen jälkeen haravoidaan rämmäleet pois, kastellaan, myrkytetään ja jyrätään rata ja laitetaan muutamia möykkyjä ja siirrettävä hyppyri.

Nämä on vielä pelkkiä ajatuksia radan teosta ja nyt kysynkin arvon raadilta että onko noilla eväillä toteuttamisen arvoinen ajatus ja mitä tekisit toisin? Myös jos on on ideoita rataprofiilista niin otetaan niitäkin ilolla vastaan :wink:

Joojoo, tiedän mitä saarnaa kohta saan kuulla myrkyttämisestä ja siitä miten se siirtyy autojen mukana ihmisiin ja tappaa koko ihmiskunnan sukupuuttoon kolmessa kuukaudessa... :police:

14
Sähköautot / Akut paukkuu?
« : 06.11.07 - klo: 11.47 »
Monesti mainitaan räjähtelevät akut ja ainakin itseä kiinnostaa tämä aihe, varsinkin kun lajin harrastamista aloitellaan uudestaan tauon jälkeen enkä ole vuosiin ollut "ajan hermoilla". Ekat Lipot tuli vasta hankittua, kuten Lipo-laturikin. Joitain kymmeniä latauksia takana ja vielä ei ole ollut mitään ongelmia kun olen toiminut valmistajien ohjeiden mukaan.

Mitkä on riskit mossahteluun kun käytetään tunnetun valmistajan Lipoja sekä nykyaikaista laturia ja ladataan jokaisella kerralla balanserin kanssa sekä akkuvalmistajan ilmoittamalla maksimi virralla? Onko yleisin syy Lipojen mossahteluun ohjeiden vastainen lataus eli liian suuri latausvirta ja lataus ilman balanseria?

Mielummin faktaa kuin fiktiota, kaverinserkunkaimanpojalta kertomat huhut voi jättää satusetä osastolle.


15
Löytyykö täältä suunnalta paikkaa missä pääsee välillä ajamaan isoilla monstereilla tai isoilla krossareilla?

HPI Bajaa tekisi mieli mutta ratoja ei PK seudulla taida tällä hetkellä olla mutta löytyykö muuta revittelypaikkaa mihin voisi jonkinlaisen baanan värkätä kuten hiekkamonttua tms.?

Sivuja: [1]